Asiatisk kylling- og nudelsuppe med ingefær, sitrongress, paprika, vårløk og bønnespirer
Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- soyasaus
Skivet kyllingfilet
250 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul paprika
1 stk
Vårløk
1 pakke
Bønnespirer
1 pakke
Stangselleri
1 stilk
Eggenudler
200 g
Hønsebuljong
1 pakke
Sitrongress
1 stk
Ingefær
1 bit
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til suppen med litt finhakket chili.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skrell ingefæren, og kutt den i skiver. Knus sitrongresset med den brede siden av kniven. Skrell og finhakk hvitløken. Rens og kutt paprikaen i staver, og kutt vårløken i skiver. Grovhakk stangsellerien.
Kok opp en kjele med 5 dl vann, og ha i hønsebuljongen. Tilsett sitrongresset, ingefærskivene og 2 ss soyasaus, og la det småkoke i ca. 5 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter. Tilsett hvitløken, paprikaen, bønnespirene og vårløken, og stek videre i ca. 1 minutt.
Ta ut sitrongresset, og fordel suppen og nudlene i to skåler. Ha i kyllingen og grønnsakene, og topp med 1 ss soyasaus.
Fun fact! Ingefærplanten er i slekt med blant annet gurkemeie og kardemomme. Ingefærroten, som er den delen vi bruker i maten, har vært brukt i både mat og naturmedisin i tusener av år.
Vel bekomme!