Timiandampede blåskjell med tomat, hvitløksbrød og chilimajones

Timiandampede blåskjell med tomat, hvitløksbrød og chilimajones

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Bløtdyr
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • salt
  • smør
Blåskjell
1 kg
(Bløtdyr)
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Hvit matvin 0 %
1 flaske
(Sulfitt)
Hakkede tomater
1 boks
Timian
1 bunt
Chilimajones
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Bladpersille
1 bunt
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Olivenolje
3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
203 kcal
Fett:
1 g
Karbohydrater:
40 g
Protein:
8 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Blåskjell er levende, og de som lukker seg etter å ha blitt spylt med kaldt vann er spiselige. Knuste skjell skal man ikke spise.

Sett stekeovnen på 210 grader. 
Skyll blåskjellene i kaldt vann, og fjern eventuelle byssustråder og knuste skjell. Skrell og finhakk løken og halvparten av hvitløken. 
 Varm opp en stor og vid kjele med lokk til middels høy varme, og ha i 2 ss smør. Stek den finhakkede løken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Ha i blåskjellene, sitruskrydderet og timianbunten, og stek videre i ca. 1 minutt. Tilsett vinen og de hakkede tomatene, og la blåskjellene dampe under lokk i ca. 5 minutter, til blåskjellene har åpnet seg. De skjellene som ikke åpner seg bør kastes. Fjern timianbunten før servering.
 Grovhakk persillen, og kjør den, resten av hvitløken, litt salt og 3 ss olivenolje til en jevn masse med en stavmikser. Fordel multibrødene på et stekebrett med bakepapir, pensle brødene med persille- og hvitløksblandingen, og stek brettet midt i ovnen i ca. 4 minutter. 
Server chilimajonesen til retten.
Fun fact! Blåskjell er en muslingart i blåskjellfamilien. Blåskjellene, som kan bli opp til 15 cm lange, består av to skjell som åpnes og lukkes ved hjelp av lukkemuskler. Det er kun strandkrabben og sjøstjernen som er sterke nok til å tvinge skjellene fra hverandre.
Vel bekomme!