Biff stroganoff med minisjampinjong, paprika og potetmos
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Laurbærblad (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- sennep
- smør
Poteter
400 g
Mørbrad
300 g
Sjampinjong
200 g
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Tomatpuré
1 ss
Paprikakrydder
1 pakke
Oksebuljong
½ pakke
Crème fraîche
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til potetmosen med litt dijonsennep eller grov sennep før servering.
Skrell potetene og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell løken og kutt den og paprikaen i strimler. Kutt soppen i to, og skjær kjøttet i strimler.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter, til det har en jevn stekeskorpe. Krydre med litt salt og pepper. Legg kjøttet over på en tallerken.
Ha litt smør i kjelen fra punkt 3 og varm den opp igjen til middels høy varme. Stek soppen, løken og paprikaen i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett tomatpureen og stek videre i ca. 1 minutt. Ha i paprikakrydderet 2 laurbærblad og ½ ss sennep, og rør om. Tilsett oksebuljongen, 1–2 dl vann, crème fraîchen og kjøttet, og la det hele småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 2 ss smør. Spe på med 1–2 dl melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med litt salt og pepper rett før servering.
Vel bekomme!