Laks med ovnsbakte søtpoteter, appelsinsalat og curry- og mangodressing

Laks med ovnsbakte søtpoteter, appelsinsalat og curry- og mangodressing

Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
Søtpoteter
2 stk
Rødkål
300 g
Gulrot
1 stk
Rødt eple
1 stk
Appelsin
1 stk
Bladpersille
1 pakke
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Chipotlemiks
½ pakke
Curry- og mangodressing
1 pakke
(Egg, Sennep)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke laksen i 3–4 minutter på hver side i en medium varm stekepanne. Bruk rapsolje, solsikkeolje eller smør å steke i.

Sett stekeovnen på 220 grader.
 Skyll søtpotetene i kalst vann og kutt dem i båter. Fordel søtpotetbåtene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i ca. 20 minutter, eller til søtpotetbåtene er gjennomstekte.
 Kutt rødkålen i tynne strimler. Skrell gulrøttene og grovriv dem og eplet på et rivjern. Skrell appelsinen og ta ut appelsinfiletene. Grovhakk persillen. Bland rødkålen, gulrøttene, eplene og appelsinbåtene i en serveringsskål, og smak til med 2 ss soyasaus, 1 ss olivenolje, saft fra appelsinskallet og litt salt og pepper. Topp salaten med persillen.
Legg fisken i en ildfast form, og krydre den med ønsket mengde chipotlekrydder og litt salt. Stek formen i ovnen i 8–10 minutter. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Server curry- og mangodressingen til retten. 
Vel bekomme!