Laks med ovnsbakte søtpoteter, appelsinsalat og curry- og mangodressing
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Fisk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Søtpoteter
2 stk
Rødkål
300 g
Gulrot
1 stk
Rødt eple
1 stk
Appelsin
1 stk
Bladpersille
1 pakke
Laksefilet
325 g
Chipotlemiks
½ pakke
Curry- og mangodressing
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke laksen i 3–4 minutter på hver side i en medium varm stekepanne. Bruk rapsolje, solsikkeolje eller smør å steke i.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skyll søtpotetene i kalst vann og kutt dem i båter. Fordel søtpotetbåtene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i ca. 20 minutter, eller til søtpotetbåtene er gjennomstekte.
Kutt rødkålen i tynne strimler. Skrell gulrøttene og grovriv dem og eplet på et rivjern. Skrell appelsinen og ta ut appelsinfiletene. Grovhakk persillen. Bland rødkålen, gulrøttene, eplene og appelsinbåtene i en serveringsskål, og smak til med 2 ss soyasaus, 1 ss olivenolje, saft fra appelsinskallet og litt salt og pepper. Topp salaten med persillen.
Legg fisken i en ildfast form, og krydre den med ønsket mengde chipotlekrydder og litt salt. Stek formen i ovnen i 8–10 minutter. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Server curry- og mangodressingen til retten.
Vel bekomme!