Gratinert pastagrateng med pølse og blomkål
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gul løk
1 stk
Blomkål
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Helmelk
5 dl
Dijonsennep
1 glass
Oksebuljong
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Fusilli tricolore
200 g
Stekepølser
700 g
Mozzarella
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 456 kcal
- Fett:
- 37 g
- Karbohydrater:
- 11 g
- Protein:
- 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn litt ost i gratengen.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Finn frem alle ingrediensene og basisvarene. Basisvarene er ingrediensene i grønn skrift, og følger ikke med i kassen. Finn også frem to mellomstore kjeler, et skjærebrett, en kniv, en sleiv eller en skje, en kopp, en spiseskje og en ildfast form.
Tilbered pastaen i den ene mellomstore kjelen, som beskrevet på pakken.
Skrell og finhakk løken og ønsket mengde av hvitløken. Kutt blomkålen i små buketter.
Varm opp den andre mellomstore kjelen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene fra punkt 4 i 2–3 minutter. Hell over melken, dijonsennepen og oksebuljongen. Bland maisstivelsen ut i 2 ss vann i koppen, og hell blandingen i kjelen. Kok opp under omrøring og la sausen småkoke frem til den skal brukes i punkt 7.
Skjær pølsene i skiver.
Sil vannet av pastaen, men la det være igjen ca. 2 dl av pastavannet. Ha pastaen og pastavannet over i den ildfaste formen. Bruk en skje eller en sleiv til å blande inn pølsene og grønnsakssausen i pastaen. Krydre med salt og pepper, og topp med mozzarellaen. Stek formen i ovnen ca. 15 minutter.
Vel bekomme!