Gratinert pastagrateng med pølse og blomkål

Gratinert pastagrateng med pølse og blomkål

Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Gul løk
1 stk
Blomkål
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Dijonsennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Oksebuljong
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Fusilli tricolore
200 g
(Hvete)
Stekepølser
700 g
Mozzarella
100 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
456 kcal
Fett:
37 g
Karbohydrater:
11 g
Protein:
20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn litt ost i gratengen.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Finn frem alle ingrediensene og basisvarene. Basisvarene er ingrediensene i grønn skrift, og følger ikke med i kassen. Finn også frem to mellomstore kjeler, et skjærebrett, en kniv, en sleiv eller en skje, en kopp, en spiseskje og en ildfast form.
Tilbered pastaen i den ene mellomstore kjelen, som beskrevet på pakken.
Skrell og finhakk løken og ønsket mengde av hvitløken. Kutt blomkålen i små buketter. 
 Varm opp den andre mellomstore kjelen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene fra punkt 4 i 2–3 minutter. Hell over melken, dijonsennepen og oksebuljongen. Bland maisstivelsen ut i 2 ss vann i koppen, og hell blandingen i kjelen. Kok opp under omrøring og la sausen småkoke frem til den skal brukes i punkt 7.
Skjær pølsene i skiver. 
Sil vannet av pastaen, men la det være igjen ca. 2 dl av pastavannet. Ha pastaen og pastavannet over i den ildfaste formen. Bruk en skje eller en sleiv til å blande inn pølsene og grønnsakssausen i pastaen. Krydre med salt og pepper, og topp med mozzarellaen. Stek formen i ovnen ca. 15 minutter.
Vel bekomme!