Svinekoteletter med minirøsti, friske urter, rotmos, kremet saus og brokkoli

Svinekoteletter med minirøsti, friske urter, rotmos, kremet saus og brokkoli

4.02 (109)
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Kålrot
300 g
Smør
1 ss
Gul løk
½ stk
Svinekoteletter
500 g
Rosmarin og kruspersille
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Brokkoli
1 stk
Vann
1 dl
Kinesisk hvitløk
½ stk
Poteter
350 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Potetene kan kokes eller ovnsbakes hvis du ikke har tid til å lage røsti.

Skrell kålroten og kutt den i store biter. Kok kålrotbitene i ca. 15 minutter, eller til de er møre. 
Del brokkolien i buketter, skrell stilken og kutt den i biter. Skrell løken og hvitløken. Kutt løken i ca. 1 cm tykke skiver og finhakk hvitløken. Grovhakk rosmarinen og persillen. Skjær benet av kotelettene og krydre kjøttet med rosmarinen, salt og pepper.
 Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kotelettene i 3–4 minutter på hver side, eller til de har fått en jevn stekeskorpe. Legg kotelettene over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen og stek løken i 2–3 minutter, eller til den er blank. Tilsett 1 dl vann, hønsebuljongen og crème fraîchen og la sausen koke i ca. 2 minutter. Ha svinekotelettene tilbake i sausen, og legg brokkolibukettene oppå. La alt koke under lokk på lav varme i ca. 10 minutter.
 Grovriv potetene på et rivjern, ha dem i en sil og press ut så mye væske du klarer. Bland potetene og hvitløken sammen i en bolle og krydre med salt og pepper. Form små kaker av blandingen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek røstiene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
 Sil vannet av kålroten, ha den tilbake i kjelen og mos den sammen 1 ss smør. Smak til med salt og pepper. 
Topp retten med den grovhakkede persillen.
Fun fact! Røsti, eller rösti, er det sveitsiske navnet på en matrett som finnes i mange varianter over hele verden. Matretten består tradisjonelt av raspede poteter som stekes til små eller store kaker eller pannekaker. Innholdet i kakene kan varieres i det uendelige, for eksempel ved å bruke squash. Liknende matretter finnes i andre deler av verden, under navn som for eksempel hash browns, latke eller placki ziemniaczane.
Vel bekomme!