Bulgogi med ingefærmarinerte gulrotstrimler, chilimajones, koriander og jasminris
4.14 (108)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Gluten·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- salt
Jasminris
150 g
Ingefær
1 bit
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kjøttdeig
350 g
Hoisinsaus
1 pakke
Gulrot
1 stk
Lime
1 stk
Olivenolje
½ ss
Sesamfrø
1 pakke
Rød chili
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Koriander
1 bunt
Chilimajones
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skjær salaten i strimler og bland den sammen med de marinerte gulrotstrimlene. Server bulgogien og risen sammen med salaten.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist sesamfrøene i ca. 1 minutt og ha dem over på et lite fat.
Skrell ingefæren, løken og hvitløken. Finhakk ingefæren og hvitløken, og kutt løken i ca. 1 cm tykke skiver. Varm opp stekepannen til høy varme, og tilsett 1 ss olje. Stek kjøttdeigen i ca. 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen og stek den videre i 3–4 minutter, eller til den er gjennomstekt. Ha i løken, hvitløken og halvparten av ingefæren og stek videre i ca. 2 minutter, til løken er blank. Tilsett hoisinsausen og la retten småkoke frem til servering.
Skrell gulroten og kutt den i strimler på størrelse med fyrstikker, eller grovriv dem på et rivjern. Press saften fra halve limen i en liten bolle. Tilsett gulrotstrimlene, resten av ingefæren og ½ ss olivenolje, og bland sammen. Smak til med salt.
Kutt chilien i skiver. Kutt resten av limen i båter. Kutt bunnen av salaten og skyll bladene i kaldt vann. Grovhakk korianderen. Fyll salatbladene med risen og bulgogien og topp med chilien, gulrotstrimlene, korianderen og sesamfrøene. Server chilimajonesen, resten av risen og limebåtene til retten.
Fun fact! Ingefærplanten er i slekt med blant annet gurkemeie og kardemomme. Ingefærroten, som er den delen vi bruker i maten, har vært brukt i både mat og naturmedisin i tusener av år.
Vel bekomme!