Taco

Taco

Ny oppskrift
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • vann
Kjøttdeig
500 g
Tortillalefser
2 pakke
(Hvete)
Hjertesalat
1 pakke
Agurk
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomat
2 stk
Mais
1 pakke
Guacamole
1 pakke
Tomatsalsa
1 beger
Lettrømme
1 pakke
(Melk, Laktose)
Revet mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Nachochips
1 pakke
Three spice
1 pakke
Olje
2 ss
Vann
1 dl
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett finhakket hvitløk og sitron- eller limesaft i guacamolen for mer smak.

Sett stekeovnen på 200 grader.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttdeigen til den er brun, og bland inn tacokrydderet. Tilsett 1 dl vann, og la blandingen småkoke til krydderet har kokt inn i kjøttet.
Riv bladene av hjertesalaten, skyll dem i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Skrell rødløken og kutt den, agurken, og tomatene i biter, og hell vannet av maiskornene. Fordel grønnsakene i separate skåler for servering.
Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 5–6 minutter.
Fordel nachochipsene utover en ildfast form, og topp med mozzarellaen. Stek formen i ovnen i 3-4 minutter.
Smak til guacamolebasen med salt, pepper og olivenolje. Server guacamolen, rømmen og tomatsalsaen til retten.
For variasjon kan du lage enchiladas! Fordel kjøttblandingen i midten av hver tortilla, og rull tortillaene sammen. Legg tortillaene over i en stor ildfast form, og topp dem med tomatsalsaen og osten. Stek formen i ovnen i 10-15 minutter, eller til osten er smeltet og gyllen.
Vel bekomme!