Posjert kveite med dillsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Posjert kveite med dillsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eddik 7 %
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
400 g
Gulrøtter
400 g
Kveitefilet
375 g
(Fisk)
Sitron
1 stk
Bechamelsaus
300 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Dill
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt honning og sitronsaft over gulrøttene og potetene før servering for ekstra god smak.

Sett stekeovnen på 240 grader.
Kutt halve sitronen i skiver. Kok opp 1 liter vann med 1 ss salt, ½ dl eddik, ½ ss pepper (gjerne grovkvernede eller hele korn) og sitronskivene i en stor kjele.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i skiver. Fordel gulrøttene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt salt, pepper og olje. Stek brettet i ovnen i 20–25 minutter.
Legg fiskestykkene inn i kjelen fra punkt 2, og la dem trekke i vannet i 8–9 minutter. Løft fisken opp med en sil mot slutten av koketiden, og sjekk om skinnet slipper fiskekjøttet. Om skinnet faller av, er fisken ferdig. Legg fisken over på en tallerken med et rent kjøkkenhåndkle, eller med kjøkkenpapir under, og la vannet renne av før servering.
Finhakk dillen. Varm opp bechamelsausen i en liten kjele på lav varme under omrøring. Vend inn ønsket mengde av dillen.
Kutt resten av sitronen i båter. Server sitronbåtene til retten. 
Vel bekomme!