Kylling i spicy spinatsaus med krydderstekte poteter, myntedressing og papadams
Ny oppskrift
Under 45 min
17 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Poteter
400 g
Garam masala
1 pakke
Karri
1 pakke
Paprikakrydder
1 pakke
Spinat
200 g
Kyllinglårfilet
400 g
Paprikakrydder
½ pakke
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Ingefær
1 bit
Tomat
1 stk
Crème fraîche
150 g
Chiliflak
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
Mynte
½ pakke
Papadams
1 pakke
Mangochutney
1 glass
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt hvitløkssmør på papadamene før du har dem i ovnen.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Bland garam masala-krydderet, karrien og halvparten av paprikakrydderet i en skål.
Kutt potetene i biter. Fordel potetbitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn 1 ss olje og 1 ss av krydderblandingen fra punkt 2. Stek brettet i ovnen i 20-25 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Kok opp 1 dl vann i en kjele. Skyll spinaten, ha den i kjelen og la den småkoke i 1-2 minutter. Sil av vannet, og kjør spinaten glatt med en stavmikser.
Skjær kyllingen i biter. Bland kyllingen sammen med 2 ss olje og resten av paprikakrydderet i en skål.
Skrell og finhakk løken, hvitløken og ingefæren. Kutt tomaten i biter.
Varm opp en kjele med 2-3 ss olje til middels høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter. Tilsett løken, hvitløken og ingefæren og stek videre i 1-2 minutter. Tilsett tomaten, crème fraîchen og 1 dl vann, kok opp, og la det småkoke i ca. 10 minutter. Ha i den moste spinaten og la det koke videre i 5 minutter. Smak til med 2 ss smør, salt, pepper, sukker, chiliflakes og resten av krydderblandingen fra punkt 2.
Grovhakk mynten. Bland mynten sammen med yoghurten i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Tilbered papadamene som anvist på pakken. Følg med, de svir seg fort.
Server mangochutneyen til retten.
Vel bekomme!