Kylling i spicy spinatsaus med krydderstekte poteter, myntedressing og papadams

Kylling i spicy spinatsaus med krydderstekte poteter, myntedressing og papadams

Ny oppskrift
Under 45 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Poteter
400 g
Garam masala
1 pakke
Karri
1 pakke
Paprikakrydder
1 pakke
Spinat
200 g
Kyllinglårfilet
400 g
Paprikakrydder
½ pakke
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Ingefær
1 bit
Tomat
1 stk
Crème fraîche
150 g
(Laktose)
Chiliflak
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Mynte
½ pakke
Papadams
1 pakke
Mangochutney
1 glass
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt hvitløkssmør på papadamene før du har dem i ovnen.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Bland garam masala-krydderet, karrien og halvparten av paprikakrydderet i en skål.
Kutt potetene i biter. Fordel potetbitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn 1 ss olje og 1 ss av krydderblandingen fra punkt 2. Stek brettet i ovnen i 20-25 minutter, eller til potetene er gjennomstekte. 
Kok opp 1 dl vann i en kjele. Skyll spinaten, ha den i kjelen og la den småkoke i 1-2 minutter. Sil av vannet, og kjør spinaten glatt med en stavmikser. 
Skjær kyllingen i biter. Bland kyllingen sammen med 2 ss olje og resten av paprikakrydderet i en skål. 
Skrell og finhakk løken, hvitløken og ingefæren. Kutt tomaten i biter. 
Varm opp en kjele med 2-3 ss olje til middels høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter. Tilsett løken, hvitløken og ingefæren og stek videre i 1-2 minutter. Tilsett tomaten, crème fraîchen og 1 dl vann, kok opp, og la det småkoke i ca. 10 minutter. Ha i den moste spinaten og la det koke videre i 5 minutter. Smak til med 2 ss smør, salt, pepper, sukker, chiliflakes og resten av krydderblandingen fra punkt 2. 
Grovhakk mynten. Bland mynten sammen med yoghurten i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper. 
Tilbered papadamene som anvist på pakken. Følg med, de svir seg fort.
Server mangochutneyen til retten.
Vel bekomme!