Minitortillaer med marinerte svinestrimler, syltet rødløk, guacamole og chilichunks

Minitortillaer med marinerte svinestrimler, syltet rødløk, guacamole og chilichunks

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
    • bakepapir (kan sløyfes)
    • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
    • olje
    • pepper
    • salt
    • sukker
    Poteter
    350 g
    Rød chili
    1 stk
    Rødløk
    1 stk
    Urtemarinert svinekjøtt
    400 g
    Minitortillaer
    1 pakke
    Tomat
    1 stk
    Koriander og kruspersille
    ½ pakke
    Strimlet kålsalat
    120 g
    Guacamole
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Oppbevar restene av den syltede rødløken i en lufttett boks i kjøleskapet, og bruk den som tilbehør på brødskiven for en skikkelig luksusfrokost.

    Sett stekeovnen på 220 grader. 
     Kutt potetene i 3 eller 4 biter. Skjær chilien i tynne skiver. Ha potetene og chilien på et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt og pepper og vend inn 1 ss olje. Stek brettet midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til potetene er gjennomstekte. 
     Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp 4 ss eddik, 4 ss sukker og 2 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
    Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen sammen med potetene de siste 10 minuttene av potetenes steketid.
    Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss olje. Fordel kjøttet i pannen, og la det ligge stille i ca. 1 minutt, slik at det dannes en stekeskorpe. Beveg på kjøttet, og stek videre i ca. 4 minutter, eller til det er gjennomstekt. 
    Kutt tomatene i terninger, og grovhakk korianderen. Fyll tortillaene med tomaten, kjøttet, den syltede rødløken, kålsalaten, guacamolen og chilichunksene.
    Fun fact! Tomater kommer opprinnelig fra Mellom- og Sør-Amerika. Ordet tomat kommer fra aztekspråket nahuatl, som snakkes av omtrent 1,5 millioner mennesker i Mexico.
    Vel bekomme!