Minitortillaer med marinerte svinestrimler, syltet rødløk, guacamole og chilichunks
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Poteter
350 g
Rød chili
1 stk
Rødløk
1 stk
Urtemarinert svinekjøtt
400 g
Minitortillaer
1 pakke
Tomat
1 stk
Koriander og kruspersille
½ pakke
Strimlet kålsalat
120 g
Guacamole
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Oppbevar restene av den syltede rødløken i en lufttett boks i kjøleskapet, og bruk den som tilbehør på brødskiven for en skikkelig luksusfrokost.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i 3 eller 4 biter. Skjær chilien i tynne skiver. Ha potetene og chilien på et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt og pepper og vend inn 1 ss olje. Stek brettet midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp 4 ss eddik, 4 ss sukker og 2 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen sammen med potetene de siste 10 minuttene av potetenes steketid.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss olje. Fordel kjøttet i pannen, og la det ligge stille i ca. 1 minutt, slik at det dannes en stekeskorpe. Beveg på kjøttet, og stek videre i ca. 4 minutter, eller til det er gjennomstekt.
Kutt tomatene i terninger, og grovhakk korianderen. Fyll tortillaene med tomaten, kjøttet, den syltede rødløken, kålsalaten, guacamolen og chilichunksene.
Fun fact! Tomater kommer opprinnelig fra Mellom- og Sør-Amerika. Ordet tomat kommer fra aztekspråket nahuatl, som snakkes av omtrent 1,5 millioner mennesker i Mexico.
Vel bekomme!