Stekt torskefilet med spinat- og hvitløkspoteter, polkabete, posjert egg og bacon

Stekt torskefilet med spinat- og hvitløkspoteter, polkabete, posjert egg og bacon

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Spinat
50 g
Polkabete
1 stk
Baconterninger
150 g
Egg
2 stk
(Egg)
Torskefilet med skinn
375 g
(Fisk)
Koriander og kruspersille
½ pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Posjer eller bak fisken midt i ovnen på 200 grader i ca. 12 minutter.

Sett en liten kjele med ca. 1 liter vann på kok.
Kutt potetene i to, og kok dem i 10–15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 5–6 minutter, eller til de er sprø. Ha baconet over i en liten skål.
Krydre fiskestykkene med salt og pepper. Varm opp stekepannen til middels varme, og ha i litt ny olje. Stek fisken med skinnsiden ned i 3–4 minutter, eller til skinnet er sprøtt. Snu fisken, og trekk stekepannen av varmen. La fisken steke ferdig på ettervarmen.
 Ha ½ ts salt i kjelen fra punkt 1. Skru ned varmen, slik at vannet ikke lenger koker, og knekk eggene forsiktig oppi kjelen. La eggene trekke i vannet i 3–4 minutter. Løft eggene forsiktig over på en tallerken med en hullsleiv, øse eller skje. 
 Skrell og finhakk hvitløken, og skyll spinaten. Skrell polkabeten, og kutt den i to, og deretter i tynne skiver. Sil vannet av potetene, og tilsett polkabeten. La potetene dampe seg tørre i kjelen i ca. 1 minutt. Ha 1 ss smør, hvitløken og spinaten i kjelen og varm det hele opp på middels høy varme i ca. 1 minutt, til spinaten faller sammen. Krydre med salt og pepper. 
Finhakk kruspersillen. Server den stekte torsken på spinat- og hvitløkspotetene, med et posjert egg oppå. Dryss over baconet og persillen. 
Fun fact! Chioggiabeten har fått tilnavnet polkabete etter sin rød- og hvitstripete innside. Polkabeten smaker mildere enn rødbeten og passer også perfekt til røkt eller saltet kjøtt.
Vel bekomme!