Couscoussalat med fetaost, oliven og rødløk servert med pestoyoghurt og ovnsbakte grønnsaker

Couscoussalat med fetaost, oliven og rødløk servert med pestoyoghurt og ovnsbakte grønnsaker

Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Mandler
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Gulrøtter
2 stk
Kikerter
1 pakke
Oregano
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Fullkornscouscous
125 g
(Hvete)
Rødløk
1/2 stk
Bladpersille
1 pakke
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Oliven
1 pakke
Sitron
1/2 stk
Paprikapesto
1 glass
(Mandler, Cashewnøtter, Melk)
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn litt spisskummen med grønnsakene som skal ovnsbakes for mer smak.

Sett på stekeovnen på 220 grader.
Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver på skrå. Sil laken av kikertene og tørk dem med litt kjøkkenpapir.
Fordel gulrotskivene utover et stekebrett, og vend inn basilikum- og oreganokrydderet, ønsket mengde chiliflakes og litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i ca. 10 minutter. Ta brettet ut av ovnen, fordel kikertene på brettet med gulrøttene, og stek videre i ca. 20 minutter.  
Kutt hjertesalaten i to. Dryss litt olje, salt og pepper over hver salatdel. Legg hjertesalaten i ovnen oppå gulrøttene og kikertene de siste 10 minuttene av steketiden.
Tilbered couscousen som anvist på pakken. 
 Bland yoghurten og paprikapestoen i en serveringsskål.
 Skrell rødløken og kutt den i tynne skiver. Finhakk ønsket mengde av bladpersillen. Bland couscousen sammen med rødløken, bladpersillen, olivenen og fetaosten i en serveringsskål. Smak til med saft fra sitronen. 
Vel bekomme!