Couscoussalat med fetaost, oliven og rødløk servert med pestoyoghurt og ovnsbakte grønnsaker
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Mandler·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Gulrøtter
2 stk
Kikerter
1 pakke
Oregano
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Fullkornscouscous
125 g
Rødløk
1/2 stk
Bladpersille
1 pakke
Fetaost
100 g
Oliven
1 pakke
Sitron
1/2 stk
Paprikapesto
1 glass
Yoghurt naturell
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn litt spisskummen med grønnsakene som skal ovnsbakes for mer smak.
Sett på stekeovnen på 220 grader.
Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver på skrå. Sil laken av kikertene og tørk dem med litt kjøkkenpapir.
Fordel gulrotskivene utover et stekebrett, og vend inn basilikum- og oreganokrydderet, ønsket mengde chiliflakes og litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i ca. 10 minutter. Ta brettet ut av ovnen, fordel kikertene på brettet med gulrøttene, og stek videre i ca. 20 minutter.
Kutt hjertesalaten i to. Dryss litt olje, salt og pepper over hver salatdel. Legg hjertesalaten i ovnen oppå gulrøttene og kikertene de siste 10 minuttene av steketiden.
Tilbered couscousen som anvist på pakken.
Bland yoghurten og paprikapestoen i en serveringsskål.
Skrell rødløken og kutt den i tynne skiver. Finhakk ønsket mengde av bladpersillen. Bland couscousen sammen med rødløken, bladpersillen, olivenen og fetaosten i en serveringsskål. Smak til med saft fra sitronen.
Vel bekomme!