Juletorsk med ertekrem, poteter og gressløksaus
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Laktosefri melk
- laktosefritt smør
- pepper
- salt
Poteter
400 g
Blomkål
½ stk
Torskefilet med skinn
375 g
Grønne erter
250 g
Maisstivelse
½ pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Laktosefri lettmelk
2 ½ dl
Gressløk
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Usikker på om fisken er ferdig? Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren!
Sett stekeovnen på 210 grader.
Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Krydre fisken med salt og pepper. Ha en klatt laktosefritt smør i bunnen av en ildfast form. Fordel fisken i formen, med skinnsiden opp. Stek formen i ovnen i 10–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Rør maisstivelsen ut i 2 ss vann i en kopp. Skrell og press hvitløken. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og tilsett 1 ss laktosefritt smør. Stek hvitløken i 1–2 minutter. Ha 2½ dl laktosefri melk i kjelen, og kok opp under omrøring. Ha maisstivelsen i melken, litt og litt, mens den koker, til sausen har ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper. Finhakk ønsket mengde av gressløken, og vend den inn i sausen før servering.
Kutt blomkålen i buketter, og kok bukettene i vannet sammen med potetene de siste 2–3 minuttene av koketiden.
Kok opp ca. 1½ dl laktosefri melk, og 1 ts laktosefritt smør i en kjele. Ha i de grønne ertene og kok dem i 1–2 minutter. Kjør det hele sammen til en puré med en stavmikser. Smak til med salt.
Dra skinnet av fisken før servering.
Vel bekomme!