Svinekoteletter med fløtegratinerte poteter, persille og kokt blomkål og brokkoli
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Kremfløte
2 dl
Kruspersille
1 pakke
Magre svinekoteletter
500 g
Gul løk
1 stk
Potetkrydder
1 pakke
Brokkoli
½ stk
Blomkål
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp de fløtegratinerte potetene med din favorittost.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i tynne skiver. Fordel potetskivene i en smurt ildfast form, krydre med litt salt og pepper, og hell over kremfløten. Stek formen i ovnen i 20-25 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Skrell løken og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kotelettene i 4-5 minutter. Tilsett løken og stek videre i ca. 1 minutt. Krydre med potetkrydderet og litt salt. Skru temperaturen ned til middels, ha 1 ss smør i pannen, og bruk en spiseskje til å øse smøret over kjøttet mens det steker. Stek videre i ca. 4 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt. Spar på stekesjyen.
Sett en kjele med lettsaltet vann på kok. Del brokkolien og blomkålen i mindre buketter. Kok bukettene i 3-4 minutter.
Finhakk persillen. Server de fløtegratinerte potetene og kotelettene med stekesjyen og de kokte bukettene, og topp med persillen.
Vel bekomme!