Juletorsk med ertekrem, poteter og hummersaus

Juletorsk med ertekrem, poteter og hummersaus

Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
700 g
Gulrøtter
400 g
Hummersaus
1 pakke
(Skalldyr, Fisk, Melk, Laktose)
Torskefilet med skinn
675 g
(Fisk)
Grønne erter
250 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Usikker på om fisken er ferdig? Gi den et lett trykk med fingeren. Flaker den seg, er den klar for servering!

Sett stekeovnen på 210 grader.
Finn frem alle ingrediensene og basisvarene, en mellomstor kjele, en grønnsaksskreller, en ildfast form, en kokkekniv, to små kjeler og en stavmikser. 
Kok potetene i den mellomstore kjelen i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Krydre fisken med salt og pepper. Ha en klatt smør i bunnen av den ildfaste formen. Fordel fisken i formen, med skinnsiden opp, og stek formen i ovnen i 10–12 minutter.
Ha hummersausen i en av de små kjelene, og gi den et lite oppkok. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Skrell og kutt gulrøttene i staver, og kok dem i vannet sammen med potetene de siste 3–4 minuttene av koketiden.
Kok opp ca. 1½ dl melk med 1 ts smør i en kjele. Ha i de grønne ertene og kok dem i 1–2 minutter. Kjør det hele sammen til en puré med en stavmikser. Smak til med salt. 
Dra skinnet av fisken før servering.
Vel bekomme!