Kremet fullkornspenne med mynte, pinjekjerner, fetaost, chiliolje og erter

Kremet fullkornspenne med mynte, pinjekjerner, fetaost, chiliolje og erter

3.85 (68)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Fullkornspenne
200 g
(Gluten)
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Mynte
1 bunt
Erter
125 g
Chiliflak
¼ pakke
Yoghurt naturell
1,5 dl
(Melk, Laktose)
Olje
2 ss
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Ruccola
50 g
Pinjekjerner
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mynte til overs? Fyll en mugge med vann og ha mynten oppi, for en forfriskende drikk. Kan oppbevares i kjøleskapet i 3–4 dager.

Tilbered pastaen som anvist på pakken. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist pinjekjernene i 1–2 minutter, eller til de er gylne, og ha dem over i en skål. 
Sett stekepannen tilbake på platen, ha i 2 ss olje og chiliflakene, og stek dem i ca. 4 minutter. Ha chilioljen over i en serveringsskål. 
Skrell og finhakk hvitløken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek ertene i 2–3 minutter. Tilsett hvitløken og stek videre i 2–3 minutter, eller til hvitløken er gyllen. Krydre med salt og pepper.
Grovhakk ønsket mengde av mynten. Bland yoghurten, ertene og mynten inn i pastaen.
Smuldre fetaosten med hendene. Topp retten med ruccolaen, fetaosten og chilioljen.   
Fun fact! Pinjekjerner er frø fra konglene til pinjetreet. Pinje er et tre i furufamilien, som fortsatt vokser vilt langs deler av Middelhavet. Pinjekjerner er en viktig ingrediens i pesto genovese.
Vel bekomme!