Potet- og purreløksuppe servert med grove bagetter, steinsoppesto, egg og karamellisert løk

Potet- og purreløksuppe servert med grove bagetter, steinsoppesto, egg og karamellisert løk

Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Mandelpoteter
400 g
Purreløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Lettmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sitron
½ stk
Egg
2 stk
(Egg)
Grove bagetter
1 pakke
(Bygg, Havre, Hvete, Rug)
Steinsoppesto
1 glass
(Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Bladpersille
½ pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt ut 2 dl av melken med fløte for en mer kremet konsistens.

Sett stekeovnen på 230 grader.
Kok eggene i ca. 7 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann, og skrell dem.
Skrell potetene og kutt dem i biter. Kutt purreløken i to på langs, skyll den godt, og grovhakk den. Skrell og grovhakk hvitløken. 
 Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek purreløken og hvitløken i ca. 5 minutter, eller til purreløken er blank. Ha potetbitene, melken, 1 dl vann og grønnsaksbuljongen i kjelen. Gi det hele et oppkok, og la det koke i 15–18 minutter, eller til potetbitene er gjennomkokte. Kjør suppen jevn med en stavmikser, og smak til med salt, pepper og saft fra halve sitronen. Spe på med litt vann hvis suppen blir for tykk. 
 Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 7–8 minutter, til den er myk og gyllen. Tilsett 1–2 dl vann, og la vannet koke inn. Smak til med salt og pepper. Løken er ferdig karamellisert når den smaker søtt og har en gyllen brunfarge.
Varm bagettene som anvist på pakken. Kutt eggene i biter, og finhakk persillen. Fordel steinsoppestoen utover bagettene, og topp med eggene, persillen og den karamelliserte løken. Drypp litt olivenolje over suppen ved servering. 
Vel bekomme!