Chana masala med nøtter, fullkornsris og lime
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Mandler·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gul løk
½ stk
Ingefær
½ bit
Vårløk
1 pakke
Blomkål
½ stk
Kikerter
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Kokosmelk
2 dl
Kormapaste
1 glass
Lime
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Nøttemiks
1 pakke
Fullkornsris
125 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 448 kcal
- Fett:
- 43 g
- Karbohydrater:
- 11 g
- Protein:
- 4 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server mangochutney til retten!
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk løken, ingefæren og vårløken. Del blomkålen i mindre buketter. Kutt løken i terninger. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt, rennende vann.
Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, ingefæren og halvparten av vårløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Ha i blomkålen og kikertene, og stek videre i et par minutter, til blomkålen har fått litt farge. Tilsett de hakkede tomatene, kokosmelken og kormapasten. La det småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper før servering.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist nøttemiksen i ca. 1 minutt, til nøttene har fått litt farge.
Kutt limen i båter, og grovhakk bladpersillen. Topp retten med resten av vårløken, nøttemiksen og bladpersillen, og server limebåtene ved siden av.
Restetips! Frys resten av blomkålen og bruk den i en smoothie.
Vel bekomme!