Klassisk fiskesuppe med gulrot, potet, purreløk, dill og sitron

Klassisk fiskesuppe med gulrot, potet, purreløk, dill og sitron

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Banansjalottløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Bakepotet
1 stk
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Fiskebuljong
1 pakke
(Fisk)
Fisk i biter
300 g
(Fisk)
Sitron
½ stk
Dill
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server suppen med godt brød og meierismør.

Skrell og finhakk løken. Skrell gulrøttene og poteten. Kutt gulrøttene i skiver og poteten i terninger. Del purreløken i to på langs og skyll delene i kaldt vann. Kutt purreløkdelene i tynne skiver.
Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek løken i 1–2 minutter, til den er blank. Rør inn 1 ss hvetemel, og stek videre i ca. 1 minutt til jevningen er bland, men pass på at den ikke brunes. Spe på med melken og 1–2 dl vann, til suppen har ønsket konsistens. Tilsett fiskebuljongen, gulrotskivene og potetterningene, og la det hele småkoke i ca. 10 minutter. Ha deretter i fisketerningene og la dem trekke i suppen i ca. 5 minutter. Tilsett purreløken det siste minuttet av koketiden. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
Riv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern, og finhakk dillen. Topp suppen med sitronskallet og rikelige mengder dill. 
Fun fact! Dill er en krydder- og medisinplante som stammer fra Sentral-Asia. Navnet kommer fra det engelske «dile», som igjen har sitt opphav i de norrøne ordene «dilla» og «dylle» som betyr å berolige. Te av dill kan ha en beroligende effekt, og har blitt brukt mot søvnløshet.
Vel bekomme!