Pad thai med kyllingfilet, eggenudler, bønnespirer og frisk rød chili
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
Eggnudler
200 g
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Koriander og kruspersille
½ pakke
Lime
1 stk
Rød chili
½ stk
Egg
1 stk
Skivet kyllingfilet
250 g
Teriyakisaus
100 g
Bønnespirer
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dryss grovknuste cashew- eller peanøtter over retten, og server med soyasaus.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skrell gulrøttene, løken og hvitløken. Kutt gulrøttene og løken i tynne strimler, og finhakk hvitløken. Grovhakk korianderen fra urtepakken, kutt limen i båter og kutt ønsket mengde av chillien i skiver. Legg grønnsakene over på en tallerken. Knekk egget i en liten skål, og pisk det lett sammen med en gaffel. Skjær kyllingen i strimler.
Varm en wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og chilien i 3–4 minutter, eller til kyllingen er godt brunet. Legg kyllingen og chilien på et fat.
Varm stekepannen opp til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek gulrøttene, løken og hvitløken i 2–3 minutter. Vend inn teriyakisausen og kyllingen, og stek videre i ca. 1 minutt. Dytt grønnsakene og kyllingen over på en side av stekepannen. Ha det sammenpiskede egget i pannen og stek det i 2–3 minutter, eller til du har fått en eggerøre. Bland eggene sammen med kyllingen og grønnsakene, og tilsett nudlene. Smak til med salt.
Server pad thaien med bønnespirene, korianderen og limebåtene.
Fun fact! «Pad» betyr «stekt» på thai. I Thailand serveres ofte pad thai med chili og grovhakkede peanøtter i en skål, så du kan smake til retten selv.
Vel bekomme!