Ovnsbakt laksefilet med sopp- og erterisotto, og rømmekolle med gressløk og lime
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
Banansjalottløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Aromasopp
100 g
Grana Padano
1 stk
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
½ pakke
Erter
125 g
Rømmekolle
1 pakke
Lime
1 stk
Laksefilet
325 g
Gressløk
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne revet eple i rømmekollen for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Skrell og finhakk banansjalottløken og hvitløken. Børst eventuell jord av aromasoppene, og kutt hver sopp i fire biter. Finriv Grana Padano-osten og limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Finhakk gressløken.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek løken, hvitløken og soppen i 2–3 minutter, eller til løken er blank. Ha i risottorisen og stek videre i ca. 2 minutter. Tilsett 5 dl vann og hønsebuljongen, og la risottoen småkoke i 14–18 minutter, til den har en tykk og kremete konsistens. Rør om i risotten innimellom, slik at den ikke svir seg. Vend inn ertene når det er ca. 2 minutter igjen av koketiden. Smak til med Grana Padano-osten, salt og pepper.
Fordel fiskestykkene i en smurt ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. Topp fisken med halvparten av gressløken. Stek fisken i ovnen i 9–11 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Bland rømmekollen med resten av gressløken i en serveringsskål. Smak til med salt, pepper og limeskallet.
Press litt saft fra limen over den ovnsbakte laksen og server den med risottoen og rømmekollen.
Fun fact! Rømmekolle har akkurat samme ingredienser som rømme, men er syrnet på beger og kan derfor oppleves noe tykkere i konsistensen enn annen rømme med tilsvarende fettprosent.
Vel bekomme!