Cottage pie med cherrytomatsalat

Cottage pie med cherrytomatsalat

Ny oppskrift
Under 45 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Laktosefri melk
  • laktosefritt smør
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Mandelpoteter
400 g
Hjertesalat
1 stk
Cherrytomater
½ pakke
Bolognese med kjøtt
600 g
(Selleri)
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til potetmosen med litt malt muskatnøtt!

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Kutt enden av salaten og skyll bladene i kaldt vann. Kutt salatbladene i grove biter og ha dem i en serveringsskål. Kutt cherrytomatene i to, bland dem sammen med salaten, og drypp over litt olivenolje. 
 Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med ca. 1 ss laktosefritt smør. Spe på med ca. 1 dl laktosefri melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
 Ha bolognesebasen i en ildfast form og fordel potetmosen over. Riv Grana Padano-osten på et rivjern og strø over formen. Stek formen i ovnen i 15–20 minutter, eller til osten er gyllen.
Fun fact! «Shepherd's Pie», som retten også blir kalt, er en tradisjonell britisk pai bestående av kjøtt og potetmos. Det opprinnelige navnet «Cottage Pie» stammer fra 1791, da poteten tok britene med storm, og ble en billig og lettdyrkelig næringskilde for fattige bønder. «Cottage» er den engelske betegnelsen på en liten hytte eller bolig, ofte bebodd av småbønder og landarbeidere. I Storbritannia er navnet Shepherd’s Pie vanlig når det benyttes lammekjøtt, og Cottage Pie brukes når det benyttes biffkjøtt.
Vel bekomme!