Hjemmelaget fiskesuppe med lyr og reker servert med varmt brød
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Skalldyr·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Laktosefritt smør
- pepper
- salt
Banansjalottløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
Lyrfilet
200 g
Reker
100 g
Maisstivelse
1 pakke
Laktosefri lettmelk
5 dl
Sitron
1 stk
Glutenfrie skiver
2 stk
Gressløk
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt olivenolje, salt og pepper på brødet ved servering.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk løken. Skrell gulroten og selleriroten. Kutt gulroten, selleriroten og fisken i terninger, og hell laken av rekene.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og tilsett 1 ss laktosefritt smør. Stek løken, selleriroten og gulroten i ca. 4 minutter. Rør maisstivelsen sammen med 2 ss kaldt vann i en kopp. Ha den laktosefrie melken og maisstivelsen over grønnsakene, og kok opp til suppen tykner. Skru ned temperaturen til middels varme, tilsett fisketerningene og rekene, og la det hele trekke i 3–5 minutter, eller til fisken er gjennomkokt.
Varm de glutenfrie skivene i ovnen i 4–5 minutter.
Smak til suppen med saften fra sitronen, salt og pepper. Ikke la suppen koke etter at sitronsaften er tilsatt, den kan skille seg på grunn av syren.
Finhakk gressløken og server den til suppen.
Vel bekomme!