Mørkokt svinekjake i rødvinssaus servert med bakte poteter, fennikel og pastinakk

Mørkokt svinekjake i rødvinssaus servert med bakte poteter, fennikel og pastinakk

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • olje
    • pepper
    • salt
    Fennikel
    1 stk
    Småpoteter
    300 g
    Bladpersille
    1 bunt
    Pastinakk
    1 stk
    Rødvinssaus
    1 pakke
    Mørkokt svinekjake
    350 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Denne retten smaker deilig med rørte tyttebær ved siden av!

    Sett stekeovnen på 240 grader.
     Kutt fennikelen i båter. Skrell pastinakken, og kutt den i staver. Fordel småpotetene, fennikelbåtene og pastinakkstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
     Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha kjøttet og rødvinssausen i kjelen, og la det trekke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
    Finhakk bladpersillen fra urtepakken, og strø den over retten ved servering.
    Fun fact! Før poteten kom til Norge var pastinakk hovedkilden vår til stivelse. Pastinakken har en urteaktig smak og er en næringsrik slektning av fennikel, persille, selleri og gulrot.
    Vel bekomme!