Lyr med kokt brokkoli og blomkål, basmatiris og hvitvinssaus
Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Lyrfilet
375 g
Hvitvinssaus
1 pakke
Basmatiris
125 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
300 g
Estragon
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend fisken i litt hvetemel blandet med paprikapulver etter at den er skylt og tørket. Det gir en ekstra god stekeskorpe!
Sett stekeovnen på 220 grader. Sett en kjele med ca. 1 liter lettsaltet vann på kok.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll fisken, tørk den med litt kjøkkenpapir eller et rent kjøkkenhåndkle, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 2 ss olje og 1 ss smør. Stek fisken i ca. 3 minutter på hver side.
Kok brokkoli- og blomkålbukettene i vannet fra punkt 1 i ca. 5 minutter.
Varm opp hvitvinssausen i en liten kjele på middels høy varme.
Finhakk estragonen, og vend den inn med risen før servering.
Fun fact! Lyren hører til i
torskefamilien. Den er mager, og samtidig en god kilde til protein.
Vel bekomme!