Fullkornspizza med tacokrydret chorizodeig, mais, fersk mozzarella, ruccola og rød chili

Fullkornspizza med tacokrydret chorizodeig, mais, fersk mozzarella, ruccola og rød chili

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
Gul løk
½ stk
Chorizodeig
350 g
Three spice
1 pakke
Hakkede tomater
400 g
Fersk mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Maiskorn
1 pakke
Rød chili
1 stk
Ruccola
50 g
Pizzabunner
2 stk
(Hvete, Rug)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland hvitløk og valgfrie urter sammen med rømme, og server en hjemmelaget rømmedressing til pizzaen!

Sett stekeovnen på 250 grader, og sett et stekebrett midt i stekeovnen. Hvis du har en pizzastein, kan du gjerne bruke den i stedet for stekebrettet.
 Skrell og finhakk løken. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek chorizodeigen i ca. 1 minutt på hver side, til kjøttet har fått en stekeskorpe. Hakk opp chorizodeigen og stek den videre i 3–4 minutter, eller til den er gjennomstekt. Senk temperaturen til middels høy varme, tilsett løken og tacokrydderet og stek videre i 2–3 minutter, til løken er blank. Ha i de hakkede tomatene og la det hele koke i ca. 10 minutter. 
 Sil laken av mozzarellaen og maisen. Kutt chilien og mozzarellaen i tynne skiver. Skyll og tørk ruccolaen.
 Fordel pizzafyllet på pizzabunnene, og ha mozzarellaskivene, maisen og den røde chilien oppå. Ha pizzaen på det varme stekebrettet, og stek brettet i ovnen i ca. 8 minutter, eller til bunnene er sprø og osten har smeltet. Topp pizzaen med ruccolaen. 
Fun fact! Chorizopølsen stammer fra Spania og Portugal! Pølsen er hovedsakelig laget av svinekjøtt og krydder, og dens karakteristiske rødfarge kommer fra paprika. En spansk skikk fra 1800-tallet sier at man skal lage like mange chorizopølser som året har dager, og i tillegg femti pølser ekstra for de dagene man får gjester.
Vel bekomme!