Hvitløksmarinerte svinekoteletter med potetmos med Grana Padano og steinsopp, rødkål, ovnsbakt squash og rødvinssaus

Hvitløksmarinerte svinekoteletter med potetmos med Grana Padano og steinsopp, rødkål, ovnsbakt squash og rødvinssaus

4.06 (71)
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Poteter
350 g
Lettmelk
1 dl
(Melk, Laktose)
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Squash
1 stk
Hvitløksmarinerte svinekoteletter
350 g
Finsnittet rødkål
100 g
Rødvinssaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
18 kcal
Fett:
0 g
Karbohydrater:
2 g
Protein:
2 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok potetene med skallet på for en litt sunnere og mer rustikk potetmos med mer smak.

Sett stekeovnen på 210 grader.
Skrell potetene og kutt dem i to eller fire biter. Kok potetene i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Del squashen på langs, fjern den myke kjernen, og kutt squashen i staver. Fordel squashen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet midt i ovnen i ca. 20 minutter. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i ca. 2 minutter på hver side, eller til det har en jevn stekeskorpe. Ha kjøttet på stekebrettet med squashen de siste ca. 10 minuttene av squashens steketid.
 Varm opp stekepannen til middels høy varme og ha i litt ny olje. Stek rødkålen i ca. 1 minutt. Tilsett 1 ss sukker og 1 ss eddik, bland godt og la rødkålen koke i ca. 1 minutt. Smak til med salt. 
Varm opp sausen i en liten kjele på middels høy varme. Rør om innimellom så det ikke svir seg. Smak til med salt og pepper, og vend inn 1 ts smør rett før servering.  
 Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med melken, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Krydre med steinsoppulveret og Grana Padano-osten, og smak til med salt og pepper rett før servering. 
Fun fact! Steinsoppen kalles også karljohansvamp, fordi den ble innført som matsopp i Skandinavia av kong Karl Johan.
Vel bekomme!