Kylling i sticky appelsinsaus med reddiksalat med chilimajones, gulrot og pak choy

Kylling i sticky appelsinsaus med reddiksalat med chilimajones, gulrot og pak choy

4.34 (76)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Flytende honning
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Kyllinglårfilet
400 g
Appelsin
1 stk
Teriyakisaus
100 g
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Lime
1 stk
Jasminris
150 g
Reddiker
1 pakke
Chilimajones
85 g
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Gulrøtter
2 stk
Pak choy
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt to reddiker i tynne skiver og pynt retten med dem ved servering.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Finriv appelsinskallet (kun det oransje), på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Tørk kyllingbitene med kjøkkenpapir, og krydre dem med pepper på begge sider. Stek kyllingbitene i ca. 2 minutter på hver side. Ha teriyakisausen, saft fra appelsinen og 2 ss honning over kyllingen, og smak til med det revede appelsinskallet. La sausen koke på lav varme frem til servering, eller til den er klissete. Smak til med saft fra limen rett før servering. 
 Kutt reddikene i små båter. Finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Bland reddikbåtene med chilimajonesen i en bolle. Smak til med salt, pepper, revet limeskall og saft fra limen. 
 Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Del pak choyen i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt smør. Stek gulrotbitene i ca. 4 minutter, og legg dem deretter over i en skål. Ha 1 ss olje i stekepannen og stek hver snittflate på pak choyen i ca. 1 minutt. Tilsett 4 ss vann og litt salt, og la pak choyen dampe under lokk i ca. 1 minutt. Tilsett gulrotbitene og sesamfrøene, bland alt godt sammen og varm opp. 
Fun fact! Pak choy er en asiatisk kålvekst som også kalles Paksoi, Bok choy og Tai tsai. Choy og tsai betyr kål på kinesisk, og som andre asiatiske kålsorter er pak choyen svært anvendelig og gjør seg utmerket stekt, kokt, woket og bakt.
Vel bekomme!