Smørstekte kveitekoteletter med ovnsbakte rotgrønnsaker, kremet fiskesaus og syltet rødløk
4.07 (70)
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider- eller hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Polkabete
1 stk
Gulbete
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Kveiteskiver
450 g
Kremet fiskesaus med sitron
1 pakke
Dill
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek rødløken i stekeovnen sammen med rotgrønnsakene for å spare tid og oppvask.
Sett stekeovnen på 210 grader.
Skrell polkabeten, gulbeten og gulrøttene. Kutt betene, gulrøttene og potetene i store terninger, og fordel bitene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek brettet midt i ovnen i ca. 25 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte.
Skrell løken og kutt den i båter. Kok opp 4 ss eddik, 4 ss sukker og 2 dl vann i en kjele. Ta kjelen av varmen, og tilsett løken. Bland godt, og la løken trekke frem til servering.
Tørk fisken med kjøkkenpapir, og krydre den med salt og pepper på begge sider. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt.
Varm opp fiskesausen i en liten kjele på lav varme. Rør om innimellom så det ikke svir seg. Finhakk halvparten av dillen, og ha den i sausen. Strø resten av dillen over retten ved servering.
Fun fact! Kveiten er rik på proteiner, vitamin D, vitamin B12 og selen. Selen bidrar blant annet til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Kveiten har i tillegg et utsøkt kjøtt, og er en staselig fisk man tradisjonelt har servert til ekstra fine gjester – som dere.
Vel bekomme!