Chili sin carne med avokadodressing, salat og fullkornsris
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Fullkornsris
125 g
Restaurantsalat
75 g
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Grønn paprika
1 stk
Three spice
½ pakke
Chiliflak
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Lettrømme
150 g
Lime
1 stk
Guacamole
1 pakke
Gressløk
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til chili sin carnen med litt kakao eller mørk sjokolade for ekstra god smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk løken. Skrell og kutt gulroten i små terninger. Sil laken av de sorte bønnene og maisen, og skyll bønnene i kaldt vann. Kutt paprikaen i terninger.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter, til den er gyllen. Tilsett tacokrydderet, ønsket mengde av chiliflakene og 0,25 dl vann, og la det småkoke i 1–2 minutter. Ha i de sorte bønnene, gulroten, maisen og de hakkede tomatene, og la alt småkoke i 10–12 minutter til. Ha i paprikaterningene når det gjenstår 3–4 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Bland sammen lettrømmen og guacamolen i en liten serveringsskål. Smak til med saft fra limen, salt og pepper. Kutt opp gressløken og strø den over.
Ha salaten i en skål, og vend inn litt olivenolje og salt.
Fun fact! Chili sin carne, som betyr «chili uten kjøtt», er en gryte som ofte inneholder tomater og bønner. Ordet chili kommer fra nahuatl, et språk som snakkes av over 1,5 millioner mennesker i Mexico.
Vel bekomme!