Falafel med asiatisk rødkålsalat toppet med chilimajones

Falafel med asiatisk rødkålsalat toppet med chilimajones

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
Falafelmiks
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Koriander
1 bunt
Rødkål
300 g
Vårløk
1 pakke
Rød chili
1 stk
Appelsin
1 stk
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Lime
1 stk
Chilimajones
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i 30–60 sekunder

 Finriv skallet på limen (kun det grønne) på et rivjern. Finhakk korianderen og spar på halvparten til salaten. Ha chilimajonesen i en serveringsskål og smak til med ønsket mengde av korianderen, limeskallet, saft fra limen og salt.
 Tilbered falafelmiksen som anvist på pakken, men tilsett 2 dl mer vann. Rull falafeldeigen til små boller, og trykk bollene litt flate. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gylne og sprø. 
 Skrell appelsinen. Kutt appelsinen i terninger og rødkålen i tynne skiver. Finhakk vårløken og chilien. Bland rødkålen, appelsinen, vårløken, chilien, korianderen, sesamfrøene og teriyakisausen sammen i en serveringsskål.
Vel bekomme!