Falafel med asiatisk rødkålsalat toppet med chilimajones
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
Falafelmiks
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Koriander
1 bunt
Rødkål
300 g
Vårløk
1 pakke
Rød chili
1 stk
Appelsin
1 stk
Teriyakisaus
1 pakke
Lime
1 stk
Chilimajones
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i 30–60 sekunder
Finriv skallet på limen (kun det grønne) på et rivjern. Finhakk korianderen og spar på halvparten til salaten. Ha chilimajonesen i en serveringsskål og smak til med ønsket mengde av korianderen, limeskallet, saft fra limen og salt.
Tilbered falafelmiksen som anvist på pakken, men tilsett 2 dl mer vann. Rull falafeldeigen til små boller, og trykk bollene litt flate. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gylne og sprø.
Skrell appelsinen. Kutt appelsinen i terninger og rødkålen i tynne skiver. Finhakk vårløken og chilien. Bland rødkålen, appelsinen, vårløken, chilien, korianderen, sesamfrøene og teriyakisausen sammen i en serveringsskål.
Vel bekomme!