Tyrkiske kjøttboller i ajvarsaus med tomatsalat og bulgur
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Kjøttdeig
700 g
Tyrkisk krydder
2 pakke
Panko
½ pakke
Bladpersille
1 pakke
Ajvarsaus
250 g
Bulgur
250 g
Bulgur
125 g
Hønsebuljong
2 pakke
Rødløk
1 stk
Tomater
4 stk
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg kjøttbollene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen på 220 grader i ca. 10 minutter.
Grovhakk persillebladene og persillestilkene, og legg dem hver for seg.
Bland kjøttdeigen sammen med det tyrkiske krydderet, pankoen, persillestilkene og litt salt i en skål. Form deigen til små kjøttboller, og klem dem litt flate. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek kjøttbollene i 4-5 minutter, til de har en jevn stekeskorpe. Ha i ajvarsausen og gi det hele et lite oppkok.
Tilbered bulguren som anvist på pakkene, men ha hønsebuljongen i kokevannet.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha løken i en sil og vend inn litt salt. La løken trekke i saltet i ca. 5 minutter, og skyll den deretter i kaldt vann. Kutt tomatene i terninger. Bland rødløken sammen med tomatene, persillebladene, 2 ss olivenolje, saft fra sitronen og litt salt og pepper i en serveringsskål.
Vel bekomme!