Chipotlekrydret svin i maistortillas med grønnsaker, mangosalsa og guacamole
Ny oppskrift
Under 40 min
15 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Mango
1 stk
Agurk
1 stk
Rødløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Koriander
1 bunt
Tomater
2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Lime
2 stk
Guacamole
1 pakke
Maistortillaer
20 stk
Gulrøtter
2 stk
Hjertesalat
1 stk
Tomatsalsa
1 beger
Pulled pork
650 g
Chipotlemiks
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag mangosalsaen og guacamolen dagen i forveien for å spare tid!
Sett stekeovnen på 150 grader.
Skrell mangoen, og fjern stenen. Kutt mangoen og agurken i terninger. Skrell rødløken og finhakk den og chilien. Grovhakk korianderen, og kutt tomatene i terninger. Skrell og finhakk hvitløken.
Bland mangoen, halvparten av agurken, halvparten av rødløken, halvparten av korianderen og halvparten av chilien i en serveringsskål. Smak til med saft fra en halv lime.
Bland guacamolen sammen med resten av chilien, resten av rødløken, resten av korianderen, hvitløken i en serveringsskål. Smak til med saft fra 1/4 lime.
Pakk maistortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i ca. 15 minutter.
Ha kjøttet (inkludert kraften) i en kjele, og varm det opp på middels varme. Riv kjøttet fra hverandre med to gafler, og smak til med chipotlekrydderet.
Riv gulrøttene på et rivjern. Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Kutt limen i båter. Fordel gulrøttene, salaten, limebåtene, resten av tomaten, resten av agurken og tomatsalsaen i skåler for servering.
Sett grønnsakene, mangosalsaen, guacamolen, kjøttet og tomatsalsaen på bordet, og fyll maistortillaene med ønsket tilbehør!
Vel bekomme!