Currygryte med helstekt blomkål, nanbrød og mangodressing
Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Hvete·
- Mandler·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Blomkål
1 stk
Rødløk
1/2 stk
Rød chili
1/2 stk
Cherrytomater
250 g
Linsemiks
125 g
Kormapaste
1 glass
Kokosmelk
½–1 pakke
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Nanbrød
2 stk
Mangochutney
1 glass
Yoghurt naturell
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre blomkålen med spisskummen, paprikapulver og kajennepepper før steking, for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 240 grader.
Fjern bladene på blomkålen. Kutt vekk mesteparten av stilken, slik at blomkålen står støtt. Legg blomkålen i en ildfast form, pensle den med olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i 20–25 minutter. Pensle blomkålen med mer olivenolje halvveis i steketiden.
Skrell rødløken og finhakk den og chilien. Kutt cherrytomatene i to.
Tilbered linsene som anvist på pakken.
Ha litt olje i en kjele og varm opp til middels høy varme. Stek rødløken i ca. 2 minutter, til den er blank. Ha i chilien og halvparten av kormapasten, og stek videre i ca. 1 minutt. Tilsett ønsket mengde av kokosmelken og 2 dl vann. Gi gryten et oppkok og la den småkoke i 10–12 minutter. Ha i de ferdigkokte linsene når det gjenstår ca. 2 minutter av koketiden, og ha i cherrytomatene når det gjenstår ca. 1 minutt. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer kormapaste før servering.
Tilbered nanbrødene som anvist på pakken.
Bland mangochutneyen og yoghurten i en skål.
Kutt limen i båter, og finhakk korianderen. Kutt den ferdigstekte blomkålen i fire. Server blomkålen med currygryten, limebåtene, korianderen, nanbrødene og mangodressingen. Håper det smaker!
Vel bekomme!