Ricebowl med sprøstekt aubergine, brokkoli og sataysaus

Ricebowl med sprøstekt aubergine, brokkoli og sataysaus

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Villris
125 g
Aubergine
1 stk
Egg
2 stk
(Egg)
Panko
60 g
(Soya, Hvete)
Brokkoli
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Gulrot
1 stk
Vårløk
½ pakke
Sataysaus
1 glass
(Peanøtter)
Rødløk
½ stk
Lime
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek brokkolien med litt soyasaus for ekstra god smak.

Sett stekeovnen på 230 grader.
 Skrell rødløken og kutt den i tynne skiver. Bland rødløkskivene sammen med saft fra limen, 1 ts sukker og litt salt i en serveringsskål.
Tilbered risen som anvist på pakken.  
 Skyll auberginen og kutt den i fire skiver på langs. Fordel aubergineskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 20 minutter. Ta ut stekebrettet etter 15 minutter. Fordel sataysausen utover aubergineskivene og strø over pankoen. Stek auberginen videre i ovnen i ca. 5 minutter. 
Kok eggene i 6,5 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann, skrell dem og del dem i to.
Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i mindre biter. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek brokkolien i 3–4 minutter. Tilsett sesamfrøene mot slutten av steketiden.
Skrell gulroten og kutt den i tynne strimler. Finhakk vårløken. 
Fordel risen i skåler, og topp med brokkolien, auberginen, eggene, gulroten, vårløken og den syltede rødløken.
Vel bekomme!