Ovnsbakte kyllinglår med persilleolje, erter og potetmos

Ovnsbakte kyllinglår med persilleolje, erter og potetmos

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Overlår av kylling med black garlic-marinade
500 g
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Grønne erter
125 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Kruspersille
1 pakke
Sitron
1/2 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk en stavmikser til å kjøre persilleoljen helt jevn!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Sett en stor kjele med vann på kok. Ha posen med potetmos (uåpnet) i vannet og la den koke i ca. 15 minutter. Ha ertene i kokevannet sammen med potetmosen de 2 siste minuttene av potetmosens koketid. Sil av vannet, og ha ertene i en serveringsskål. Hell potetmosen over i en annen serveringsskål, og smak til med litt smør. 
Fordel kyllinglårene i en ildfast form, og vend inn litt olje. Stek formen midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
 Skrell og grovhakk hvitløken, og finhakk persillen. Bland hvitløken og persillen sammen med 5 ss olivenolje og saft fra sitronen i en skål. Smak til med salt og pepper. 
Topp kyllingen med persilleoljen ved servering.
Vel bekomme!