Ovnsbakte kyllinglår med persilleolje, erter og potetmos
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Overlår av kylling med black garlic-marinade
500 g
Potetmos
500 g
Grønne erter
125 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Kruspersille
1 pakke
Sitron
1/2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk en stavmikser til å kjøre persilleoljen helt jevn!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Sett en stor kjele med vann på kok. Ha posen med potetmos (uåpnet) i vannet og la den koke i ca. 15 minutter. Ha ertene i kokevannet sammen med potetmosen de 2 siste minuttene av potetmosens koketid. Sil av vannet, og ha ertene i en serveringsskål. Hell potetmosen over i en annen serveringsskål, og smak til med litt smør.
Fordel kyllinglårene i en ildfast form, og vend inn litt olje. Stek formen midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
Skrell og grovhakk hvitløken, og finhakk persillen. Bland hvitløken og persillen sammen med 5 ss olivenolje og saft fra sitronen i en skål. Smak til med salt og pepper.
Topp kyllingen med persilleoljen ved servering.
Vel bekomme!