Kremet Ribollita med hvite bønner, grønnkål og portobellosopp

Kremet Ribollita med hvite bønner, grønnkål og portobellosopp

Ny oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Bakepoteter
1 stk
Selleristang
1 stk
(Selleri)
Hvite bønner
2 pakke
Chipotlemiks
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Timian
1 bunt
Kremfløte
1 kartong
(Melk, Laktose)
Grønnkål
1 pakke
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Sitron
1/2 stk
Grove bagetter
1 pakke
(Bygg, Havre, Hvete, Rug)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader. 
Varm bagettene som anvist på pakken. 
Skrell løken og hvitløken. Kutt løken i terninger. Finhakk hvitløken. Skrell poteten og del den opp i terninger. Del selleristangen i skiver. Rens portobellosoppen og del dem i 2 også i skiver. 
Hell ut laken fra bønnene. 
Varm en gryte til medium høy varme med litt olje, 1 ts chili flakes og 1 ts chipotle. Tilsett løk og selleristang. Fres i 2 minutter. Ha så i sopp, poteter og hvitløk. Stek i 5 minutter før du tar i grønnsaksbuljong, 8 dl vann, timian og kremfløte. La suppen småkoke i 15- 20 minutter til potetene har blitt myke. Ha i bønnene  og grønnkålen mot slutten av koketiden. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. 
Topp gjerne med litt olivenolje og revet Grana Pando. 
Vel bekomme!