Sprøbakt torsk med kaperssmør, søtpotetpuré og ovnsbakt sellerirot
3.95 (66)
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Sellerirot
300 g
Søtpotetpuré
500 g
Banansjalottløk
1 stk
Kapers
1 glass
Panert torsk
360 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til kapersmøret med litt sitronsaft ved servering.
Sett stekeovnen på 250 grader.
Skrell og kutt selleriroten i terninger. Dekk et stekebrett med bakepapir, fordel sellerirotterningene utover halve brettet, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 15–20 minutter.
Ta brettet med selleriroten ut av ovnen etter ca. 8 minutter, og fordel fisken på den andre halvdelen av stekebrettet. Stek fisken de siste 10–12 minuttene av sellerirotens steketid, eller til den er gyllen.
Varm søtpotetpureen opp i en kjele på middels lav varme, og smak til med salt, pepper og smør.
Skrell og kutt banansjalottløken i skiver, og sil laken av kapersene. Varm opp en liten kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løkskivene i 2–3 minutter, til de er blanke. Tilsett kapersene og 2 ss smør, og la kaperssmøret stå på lav varme frem til servering.
Vel bekomme!