Sprøbakt torsk med kaperssmør, søtpotetpuré og ovnsbakt sellerirot

Sprøbakt torsk med kaperssmør, søtpotetpuré og ovnsbakt sellerirot

3.95 (66)
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Søtpotetpuré
500 g
(Melk, Laktose)
Banansjalottløk
1 stk
Kapers
1 glass
Panert torsk
360 g
(Fisk, Hvete)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til kapersmøret med litt sitronsaft ved servering.

Sett stekeovnen på 250 grader.
Skrell og kutt selleriroten i terninger. Dekk et stekebrett med bakepapir, fordel sellerirotterningene utover halve brettet, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 15–20 minutter. 
Ta brettet med selleriroten ut av ovnen etter ca. 8 minutter, og fordel fisken på den andre halvdelen av stekebrettet. Stek fisken de siste 10–12 minuttene av sellerirotens steketid, eller til den er gyllen.
Varm søtpotetpureen opp i en kjele på middels lav varme, og smak til med salt, pepper og smør.
Skrell og kutt banansjalottløken i skiver, og sil laken av kapersene. Varm opp en liten kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løkskivene i 2–3 minutter, til de er blanke. Tilsett kapersene og 2 ss smør, og la kaperssmøret stå på lav varme frem til servering.  
Vel bekomme!