Medisterkaker med kålrotstappe, rødkål og fløtesaus

Medisterkaker med kålrotstappe, rødkål og fløtesaus

Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Kålrot
500 g
Bakepotet
1 stk
Rødkål
1 pakke
Poteter
700 g
Fløtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Brokkoli
1 stk
Medisterkaker
720 g
(Soya, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha i flere poteter eller en søtpotet i kålrotstappen for en mildere mos!

Finn frem alle ingrediensene og basisvarene, en grønnsaksskreller, en kokkekniv, to mellomstore kjeler, en liten kjele, en stekepanne, en stekespade, en gaffel eller en grønnsaksmoser og en serveringsskål. 
Skrell kålroten og bakepoteten. Kutt kålroten og bakepoteten i like store biter, ha bitene i en mellomstor kjele, og dekk dem med vann. Kok kålrot- og potetbitene i ca. 15 minutter, eller til de er helt gjennomkokte. Ha posen med rødkålen i vannet når det er ca. 10 minutter igjen av koketiden.
Ha potetene i den andre mellomstore kjelen, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Ha fløtesausen i den lille kjelen, og gi den et lite oppkok under omrøring. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek medisterkakene i 2–3 minutter på hver side. Hold medisterkakene varme i stekepannen frem til servering. 
Kutt brokkolien i buketter, og kok den i vannet med potetene de siste ca. 2 minuttene av potetenes koketid. 
Hell vannet av kålroten, bakepoteten og rødkålen, og ta ut posen med rødkålen. Mos kålroten og poteten sammen med 2 ss smør. Ha i ca. 2 dl melk, litt og litt, mens du rører, til stappen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering. 
Åpne rødkålen og ha den i en serveringsskål. Den er varm, så bruk en gryteklut.
Vel bekomme!