Kjøttkaker i brun saus med stuede poteter, smørdampede grønnsaker og rørte tyttebær
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
700 g
Bechamelsaus
300 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Kjøttkaker
600 g
Brun saus
200 g
Spisskål
1 bit
Gulrøtter
400 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend litt finhakket persille inn i de smørdampede grønnsakene for ekstra god smak!
Skyll potetene, og kutt dem i terninger. Kok potetterningene i 7–8 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i ca. 2 minutter på hver side, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe. Hell den brune sausen over kjøttkakene, og la det koke i ca. 1 minutt. Skru ned til lav varme, og la kjøttkakene trekke i sausen i 5–10 minutter.
Varm opp bechamelsausen i en liten kjele. Ha de kokte potetterningene i sausen, og smak til med kryddermiksen, salt og pepper. La de stuede potetene stå på lav varme til resten av retten er ferdig.
Skrell gulrøttene, kutt dem i skiver og kutt spisskålen i fire båter. Fordel grønnsakene i en stekepanne, tilsett 1 dl vann, 1 ss smør og litt salt, og kok opp. La grønnsakene dampe under lokk i ca. 5 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Server de rørte tyttebærene til retten.
Vel bekomme!