Kjøttkaker i brun saus med stuede poteter, smørdampede grønnsaker og rørte tyttebær

Kjøttkaker i brun saus med stuede poteter, smørdampede grønnsaker og rørte tyttebær

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
700 g
Bechamelsaus
300 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Kjøttkaker
600 g
(Soya, Melk, Laktose)
Brun saus
200 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Spisskål
1 bit
Gulrøtter
400 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend litt finhakket persille inn i de smørdampede grønnsakene for ekstra god smak!

Skyll potetene, og kutt dem i terninger. Kok potetterningene i 7–8 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i ca. 2 minutter på hver side, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe. Hell den brune sausen over kjøttkakene, og la det koke i ca. 1 minutt. Skru ned til lav varme, og la kjøttkakene trekke i sausen i 5–10 minutter. 
Varm opp bechamelsausen i en liten kjele. Ha de kokte potetterningene i sausen, og smak til med kryddermiksen, salt og pepper. La de stuede potetene stå på lav varme til resten av retten er ferdig. 
Skrell gulrøttene, kutt dem i skiver og kutt spisskålen i fire båter. Fordel grønnsakene i en stekepanne, tilsett 1 dl vann, 1 ss smør og litt salt, og kok opp. La grønnsakene dampe under lokk i ca. 5 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Server de rørte tyttebærene til retten. 
Vel bekomme!