Ovnsbakt laks med spinatkremet pasta og frisk eplesalat

Ovnsbakt laks med spinatkremet pasta og frisk eplesalat

4.15 (81)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Makaroni
400 g
(Hvete)
Banansjalottløk
1 stk
Minipurreløk
1 stk
Matfløte
3 dl
(Melk, Laktose)
Spinat
100 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Rødt eple
1 stk
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til fløte- og spinatsausen med litt dijonsennep!

Sett stekeovnen på 180 grader.
Tilbered halvparten av pastaen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Del minipurreløken i to på langs og skyll den godt. Kutt purren i tynne skiver. Skyll spinaten.
Legg fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Stek i ovnen i 8–10 minutter. Fisken skal ha en mørk rosa kjerne. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek purreløken og banansjalottløken i 2–3 minutter, til den er blank. Tilsett matfløten, og la den koke i ca. 5 minutter, eller til blandingen har tyknet litt. Ha i grønnsaksbuljongen og spinaten, og la det småkoke i ca. 2 minutter. Vend inn den kokte makaronien, og smak til med salt, pepper og saft fra halve sitronen. 
Skyll eplet og kutt det i strimler. Bland eplestrimlene sammen med saft fra resten av sitronen i en serveringsskål. 
Vel bekomme!