Ovnsbakt laks med spinatkremet pasta og frisk eplesalat
4.15 (81)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Makaroni
400 g
Banansjalottløk
1 stk
Minipurreløk
1 stk
Matfløte
3 dl
Spinat
100 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Laksefilet
325 g
Rødt eple
1 stk
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til fløte- og spinatsausen med litt dijonsennep!
Sett stekeovnen på 180 grader.
Tilbered halvparten av pastaen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Del minipurreløken i to på langs og skyll den godt. Kutt purren i tynne skiver. Skyll spinaten.
Legg fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Stek i ovnen i 8–10 minutter. Fisken skal ha en mørk rosa kjerne.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek purreløken og banansjalottløken i 2–3 minutter, til den er blank. Tilsett matfløten, og la den koke i ca. 5 minutter, eller til blandingen har tyknet litt. Ha i grønnsaksbuljongen og spinaten, og la det småkoke i ca. 2 minutter. Vend inn den kokte makaronien, og smak til med salt, pepper og saft fra halve sitronen.
Skyll eplet og kutt det i strimler. Bland eplestrimlene sammen med saft fra resten av sitronen i en serveringsskål.
Vel bekomme!