Laks i teriyaki- og limesaus med blomkålpuré, reddiker, poteter og gulrøtter
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Reddiker
1 pakke
Blomkål
1 stk
Helmelk
2 dl
Laksefilet
325 g
Teriyakisaus
1 pakke
Lime
1 stk
Gressløk
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fordel laksen i en ildfast form og stek formen i ovnen på 180 grader i 8-10 minutter.
Kok potetene i lettsaltet vann i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen slik at det er plass til gulrøttene og reddikene i punkt 4.
Sett en kjele med ca. 1 liter lettsaltet vann på kok. Del blomkålen i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok blomkålen i 5-6 minutter, eller til den er helt mør.
Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek fisken i 3-4 minutter på den ene siden, skru temperaturen ned til middels varme, snu fisken og stek den i ytterligere 3-4 minutter. Tilsett 2 ss smør, teriyakisausen og litt limesaft mot slutten av steketiden, og øs blandingen over fisken mens den steker.
Skrell gulrøttene og kutt dem i tynne skiver på skrå. Kutt reddikene i to. Kok reddikene og gulrøttene sammen med potetene de siste 3-4 minuttene av potetenes koketid.
Sil vannet av blomkålen, ha den tilbake i kjelen, og mos den sammen med 2 ss smør. Spe på med melken, litt og litt, til blomkålpuréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Finhakk gressløken, og strø den over fisken ved servering.
Vel bekomme!