Pannestekt torsk med knuste poteter, kokte gulrøtter og pepperonismør
Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
400 g
Dill
1 pakke
Sitron
1/2 stk
Gulrøtter
2 stk
Pepperoni
100 g
Banansjalottløk
1 stk
Torskefilet med skinn
375 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan koke mandelpotetene med skallet på for en litt grovere og enda mer næringsrik potetmos. Bare pass på å skylle potetene godt på forhånd!
Skrell potetene og kutt dem i mindre biter. Kok potetbitene i en kjele med lettsaltet vann i ca. 15 minutter, eller til de er møre.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Kok gulrotstavene i en kjele med lettsaltet vann i 5–6 minutter.
Skrell banansjalottløken og kutt den i tynne skiver. Bryt opp skivene til ringer med hendene. Kutt pepperonien i strimler. Stek pepperonien litt først, tilsett løken og 2–3 ss smør, og bland det hele godt sammen. Skru ned til lav varme og hold pepperonismøret varmt frem til servering.
Hell vannet av de ferdigkokte potetbitene og ha bitene tilbake i kjelen. Knus potetbitene grovt med en visp eller en potetstapper. Grovhakk dillen og vend den inn i mosen. Smak til med smør, salt og saft fra den halve sitronen. Spe på med ca. ½ dl melk, litt og litt, til mosen har ønsket konsistens.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med litt tørkepapir. Krydre fisken med salt og pepper og stek den i 3–4 minutter med skinnsiden ned. Snu fisken og stek den videre i 3–4 minutter på den andre siden, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren og skinnet lett kan fjernes. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den stekes.
Vel bekomme!