Hjemmelaget lasagne med fersk oregano og ruccola- og tomatsalat
Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Gul løk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Kjøttdeig
350 g
Moste tomater
1 flaske
Oregano
1 pakke
Helmelk
3,5 dl
Ferske lasagneplater
250 g
Revet mozzarella
100 g
Ruccola
100 g
Tomat
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til kjøttsausen med litt timian eller rosmarin.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Grovhakk oreganoen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek løken og hvitløken i 1-2 minutter, til løken er blank. Ha i kjøttdeigen, og stek videre i 3-4 minutter. Tilsett de moste tomatene og oreganoen, og la det hele småkoke i 6-7 minutter. Smak til med salt og pepper
Varm opp en liten kjele med 1,5 ss smør til middels varme, og rør inn 1,5 ss hvetemel. Spe på med melken, litt og litt, under omrøring. Kok opp sausen, og la den småkoke på lav varme i 3-4 minutter. Smak til med salt.
Pensle en ildfast form med litt olje. Legg et lag med kjøttsaus i bunnen av formen, legg et lag med lasagneplater på kjøttsausen, og deretter et lag med hvit saus. Gjenta dette 2-3 ganger. Topp lasagnen med mozzarellaen, og stek formen midt i ovnen i 20-25 minutter.
Skyll ruccolaen og tomaten i kaldt vann. Kutt tomaten i biter, bland tomatbitene sammen med ruccolaen i en serveringsskål og vend inn 1 ss olje og litt salt og pepper.
Vel bekomme!