Ovnsbakt kylling og grønnsaker med tikka masala-saus og krydret basmatiris
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Cashewnøtter
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Basmatiris
125 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Garam masala
1 pakke
Overlår av kylling med black garlic-marinade
500 g
Sitron
½ stk
Koriander
1 bunt
Tikka masala-paste
1 glass
Crème fraîche
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til tikka masala-sausen med litt revet ingefær og finhakket chili.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken, men ha det tyrkiske krydderet i kokevannet.
Skrell rødløken og kutt den og paprikaen i grove biter. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel rødløken, paprikaen og hvitløken i en ildfast form, og vend inn litt olje og ønsket mengde av garam masala-krydderet. Legg kyllingen i formen med grønnsakene, og stek formen i ovnen i 12-15 minutter.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek halvparten av tikka masala-pasten i ca. 1 minutt. Tilsett crème fraîchen, kok opp, og la det småkoke i 2-3 minutter. Smak til med resten av tikka masala-pasten og litt salt og pepper, og spe på med litt vann hvis du ønsker en tynnere konsistens.
Finhakk korianderen, og kutt sitronen i båter. Topp retten med korianderen og server sitronbåtene ved siden av.
Vel bekomme!