Gratinerte nachos med kjøtt- og bønnegryte
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Tapasdeig
350 g
Grytebase med chili
300 g
Rød paprika
1 stk
Vårløk
1 pakke
Kidneybønner
1 boks
Nachochips
1 pakke
Revet mozzarella
1 pakke
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan gjøre bønnegryten sterkere med hakket chili!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek tapasdeigen i 2–3 minutter, tilsett grytebasen, og kok opp. Kutt paprikaen i terninger, og skyll og finhakk vårløken. Sil vannet av kidneybønnene, og ha dem i stekepannen sammen med kjøttdeigen. Smak til med salt og pepper.
Fordel kjøtt- og bønnegryten i en smurt ildfast form, og fordel nachochipsene på toppen. Strø over mozzarellaen, og gratiner formen i ovnen i 8–10 minutter eller til osten har smeltet.
Finhakk korianderen, og strø den over retten.
Fun fact! Nachos ble laget for første gang rundt 1943, i byen Piedras Negras i Mexico, av Ignacio Anaya. Da restauranten hvor Anaya var hovmester fikk uventede gjester etter stengetid, måtte Anaya slenge sammen noe av det han hadde på kjøkkenet. Det ble frityrstekte maistortillas med smeltet ost og jalapeños i skiver, og han oppkalte retten etter seg selv. Nacho er nemlig et vanlig kallenavn for navnet Ignacio i spansktalende land.
Vel bekomme!