Tempurasei med ovnsbakte søtpoteter, asparges, grønne erter og bearnéssaus

Tempurasei med ovnsbakte søtpoteter, asparges, grønne erter og bearnéssaus

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Asparges
250 g
Tempurasei
330 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Grønne erter
125 g
Søtpoteter
2 stk
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Bearnéssaus
220 g
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til bearnéssausen med litt sitronsaft.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skyll og skrell søtpotetene, og kutt dem i to på langs og deretter i skiver. Fordel søtpotetskivene utover et stekebrett med bakepapir, vend inn olje, salt og pepper, og stek brettet i ovnen i 15–20 minutter. Legg tempuraseien på brettet med søtpotetene de siste 5 minuttene av steketiden. Krydre søtpotetene med potetkrydderet ved servering. 
Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok. Ha bearnéssausen (i posen) i vannet og kok den i ca. 5 minutter. Hell sausen over i en skål når den er gjennomvarm.
Fjern den nederste delen på hver asparges og skrell aspargesene. Kok aspargesene i 4–5 minutter, og ha i ertene de siste 2 minuttene av koketiden.
Vel bekomme!