Torsk i spicy tomatsaus med sesamstekt pak choy, jasminris og lime
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- sukker
Jasminris
150 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Ingefær
1 bit
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Moste tomater
350 ml
Chiliflak
1 pakke
Lettsaltet torskefilet
375 g
Pak choy
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Lime
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt crème fraîche, fløte eller kokosmelk i sausen for en mer kremet konsistens.
Skrell og finhakk hvitløken, løken og ønsket mengde av ingefæren. Kutt paprikaen i terninger. Skjær torsken i terninger.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken, paprikaen, hvitløken og ingefæren i 2-3 minutter, til løken er blank. Tilsett de moste tomatene, 1 dl vann, chiliflakesene og 1 ss soyasaus, kok opp, og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker. Ha fisketerningene i sausen og la den småkoke i ytterligere 5 minutter.
Skyll pak choyen og del den i fire. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek pak choyen i 1-2 minutter på hver side. Tilsett 1 ss smør og sesamfrøene mot slutten av steketiden, og krydre med litt salt og pepper.
Kutt limen i båter og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!