Urtemarinerte kyllingklubber med ovnsbakte potetbåter og rotgrønnsaker og bearnéssaus
Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
700 g
Rotgrønnsaker i staver
800 g
Kyllinglårklubber
1200 g
Urtemiks
2 pakke
Bearnéssaus
2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha 2-3 hele hvitløksfedd og litt ferske urter med potetbåtene og grønnsakene i ovnen.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skyll potetene og kutt dem i båter. Fordel potetbåtene og rotgrønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 20-25 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte og gylne.
Fordel kyllingklubbene i en ildfast form, og vend inn 1-2 ss olje, urtemiksen og litt salt og pepper. Stek formen i ovnen, under potetene, i 20-25 minutter.
Varm opp bearnéssausen i en liten kjele på lav varme. Rør om innimellom slik at sausen ikke svir seg.
Vel bekomme!